Новини спеціальності

Головна » 2014 » Липень » 3 » Свято завершення річного курсу неорганічної хімії
00:27
Свято завершення річного курсу неорганічної хімії

5 червня 2014 р.на кафедрінеорганічної і фізичної хімії відбувся цікавий захід: доцент, к.х.н. Татарчук Тетяна Романівна започаткувала традицію святкування завершення річного курсу неорганічної хімії у студентів-хіміків у вигляді святкового дійства. В організації заходу взяли участь студенти 1 та 4 курсу напряму підготовки «хімія». До того ж, такий захід проводився в рамках святкування Дня хіміка, який припадаєна останню неділю травня.

У вступному слові доцент Татарчук Т.Р.наголосила про важливість демонстраційного хімічного експерименту в курсі неорганічної хімії, оскільки він ілюструє властивості досліджуваного об’єкту і зазвичай запам’ятовується надовго. І оскільки такий захід проводився вперше, його вирішили провести у вигляді театрального дійства, насиченого цікавими хімічними дослідами.

Святкування вийшло яскравим та насиченим. На якийсь час авдиторія 203 Інституту природничих наук перетворилась на справжню хімічну лабораторію, прикрашену хімічними колбами із кольоровими розчинами, повітряними кульками, плакатами із хімічними жартами. Ведучі Романів Василь (група-Х-41) та Димидюк Богдана (група Х-11) привідкрили завісу історії хімії – величної та магічної науки. Справжні алхіміки Бойко Євген та Мотрук Назар (група Х-11) продемонстрували присутнім цікаві та ефектні хімічні експерименти: «Хімічний вулкан», «Змія із піску», «Хімічний хендгам», «Хімічний світлофор», «Гейзер», «Хімічний поріз», «Зубна паста для слона», які викликали бурхливі оплескиприсутніх. Вередлива принцеса Александрова Людмила, король Бреславський Василь, королева Семчук Аліна, дівчата-хіміки Атаманюк Ілона, Качаліна Аліна, Василів Юлія, Товпига Христина (група Х-11), Баранецька Христина (група ГТ-11) перетворили святкування у веселе і захопливе музичне дійство.

На завершення доцент Татарчук Т.Р. провела хімічну вікторину, в якій взяли участь глядачі – студенти груп Х-11, Х-21, Х-31 та Х-41. Звичайно ж перемогла дружба і ніхто не залишився без солодкого призу.

Театральні сценки, пісні про студентське життя і особливо ефектні хімічні експерименти надовго залишуться у пам’яті присутніх.

В цілому святовдалося. Вдячність за допомогу у його проведенні висловлюється куратору групи Х-11 доценту кафедри органічної і аналітичної хімії Федорченко Софії Володимирівні, завідувачу лабораторіями Кравцю Івану Володимировичу та аспіранту кафедри неорганічної і фізичної хімії Пахомову Юрію.

 

  

 

 

   

 

Переглядів: 1406 | Додав: WanderKori | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Чт, 28.03.2024, 18:13
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Хмарка тегів

Пошук

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода

Івано-Франківськ 

Новини

Відвудування

3D відвідини

Календар

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Біжуча стрічка

Архів записів

Наше опитування

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 31

Друзі сайту

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника Профком студентів ІПН

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Дизайн та наповнення  ©  WanderKori